Pređi na sadržaj

Rezultati

Možda imate bakterijsku vaginozu (BV)

Ne brinite – 1 оd 3 žene pati od BV. Ustvari, od gljivičnih infekcija. BV je bezopasna i lako se leči, ali možeš osećati neprijatnosti.

Kako se dobija BV?

BV je rezultat prekomernog rasta neželjenih bakterija u vašoj vagini. Normalno, zdravi laktobacili su dominantne bakterije u  vagini, ali ako se BV  razvije, druge neželjene bakterije počinju da rastu/proliferiraju.

Uzrok nije u potpunosti shvaćen, ali određene aktivnosti, kao što su nezaštićeni seks ili često ispiranje, povećavaju rizik.

Kako tretirati BV?

Najčešći tretman za bakterijsku vaginozu su  antibiotici, koji se prepisuju kao oralne tablete ili kao proizvod koji stavljate u vaginu. Ovo je efikasan tretman za većinu ženu, ali oni mogu povećati otpornost na buduće lečenje, čineći ga manje efikasnim,i izazvati neželjene efekte kao što su mučnina i povraćanje.

Još jedan uobičajeni tretman je upotreba proizvoda za sopstvenu pomoć bez recepta kao što je Multi-Gyn Actigel. Multi-Gyn Actigel vraća vaginalni pH nivo i leči bakterijsku vaginozu i povezane simptome kao što su jak miris i prekomerni sekret. Takođe nudi direktno ublažavanje svraba, iritacija, osetljivosti, crvenila i bolova, povezanih sa bakterijskim problemima. 

Ako vaše tegobe potraju ili se ponovo javljaju, obratite se svom lekaru ili ginekologu.