Cum să tratați infecțiile vaginale fungice
Credeți că ați putea avea o infecșie vagianală? Nu sunteți singura: peste o treime dintre femeile care merg la medic în legătura cu infecțiile vaginale, descoperă ca au afte vaginale sau candida. Și dacă sunteți una dintre femeile care au candidoză recurentă, nu trebuie să vi se mai spună cât de deranjante sunt simptomele și ce înseamnă efectele secundare ale tratamentelor — sau cât de greu este să tratați această condiție odată și pentru totdeauna. Deci cum trebuie să tratați candidoza?
Recunoașterea simptomelor infectiilor vaginale fungice
Infecțiile vaginale fungice nu sunt deosebit de periculoase, dar prezintă anumite simptome foarte inconfortabile, care ar putea avea impact mare asupra vieții dumneavoastră de zi cu zi. Simptomele candidozei includ:
- Durere vaginală (în special în timpul sau după terminarea actului sexual);
- Scurgere anormală (similară în aparență cu brânza de casă);
- Mâncărime și iritație vaginală;
- Durere și roșeață.
Cu toate astea dacă aveți aceste simptome nu înseamnă neaparat că aveți candidoza. Simptomele candidozei se pot suprapune cu simptomele altor afecțiuni, cum ar fi vaginoza bacteriană sau bolile cu transmitere sexuală. Fiecare dintre aceste infecții diferite au cauze variate pentru manifestările lor, și în concluzie au nevoie de tratamente diverse. Ultimul lucru pe care doriți să îl obțineți este agravarea problemelor dumneavoastră ( și poate chiar și a partenerului) deci este important să vă consultați doctorul sau ginecologul, întâi, că să aflați de ce aveți nevoie pentru tratament.
Ce cauzează infectiile vaginale fungice?
Infectiile vaginale fungice sunt rezultatul unei dereglări în flora vaginului. Cel mai comun caz este supraabundența unui specific tip de fungi: Candida albicans. De aceea infectia vaginala cu levuri este numită si candidoză.
Deci ce cauzează acest dezechilibru? Pentrun majoritatea femeilor, Candida albicans este mereu prezentă în vagin, fiind parte din flora sănătoasă a vaginului. Cu toate asta poate scăpa de sub control și perturba balanța florei vaginale. Asta se întâmplă atunci când este prea multă hrană disponibilă pentru levuri: hrana fiiind alcătuita din zahărul găsit în celulele peretelui vaginal.
Câteva motive pot cauza creșterea volumului de zahăr:
- Intrarea în a doua jumătate a ciclului menstrual;
- Folosirea de pilule contraceptive;
- Sarcina;
- Dieta (exces de produse cu zahăr).
Diferența între infectiile fungice, vaginoza bacteriană și bolile cu transmitere sexuală
Chiar dacă au simptome similare, vaginoza bacteriană și bolile cu transmitere sexuală au cauze diferite de infectiile cu levuri.
În timp ce candidoza este cauzată de prea multe levuri, vaginoza bacteriană apare atunci când bacteriile nepotrivite scapă de sub control. Dacă bacteriile ”rele” copleșesc bacteriile pozitive (lactobacilli) puteți dezvolta vaginoza bacteriană. Ceea ce cauzează acest dezechilibru nu este încă cunoscut pe deplin.
Bolile cu transmitere sexuală, pe de altă parte, pot avea o varietate întreagă de potențiale cauze. Depinzând de condiția fiecăruia, pot proveni din cauza bacteriilor, a virușilor sau a paraziților.
Cu atatea cauze care stau la baza disconfortului dumneavoastră, este important să vă consultați doctorul sau ginecologul înainte de a căuta un tratament.
Tratamentul pentru infecțiile cu fungi: opțiunile dumneavoastră
Există multe tratamente diferite pentru vindecarea infecțiilor cu fungi, dintre care puteți să alegeți — acesta este încă un motiv bun pentru care să vă consultați mai întai cu medicul dumneavoastră. Doctorii prescriu des antimicotice, însă sunt pe de parte singura opțiune când e vorba de tratarea candidozei.
- Probioticele;
- Prebioticele;
- Cremele/tabletele antimicotice;
- Terapie antimicotică orală;
- Și multe altele.
Un motiv pentru care ați vrea să priviți dincolo de antimicotice este faptul că acestea au efecte secundare neplăcute:
- Durere Abdominală;
- Diaree;
- Măncărime și arsuri;
- Senzația de rău;
- Eczema;
- Roșeață.
Dacă sunteți una dintre cele 15% dintre femeile care se confruntă cu candidoza ce se produce de câteva ori pe an, cu siguranță că nu vreți să vă mai confruntați cu efectele secundare ale antimicoticelor, pe lângă simptomele candidozei. Din fericire pentru dumneavoastră există multe produse ce vă ajută să vă îngrijiți de această problemă, cum ar fi: spray-urile, cremele și gelurile ce pot fi folosite alături de tratamentul de bază împotriva candidozei. Dacă simptomele dumneavoastră nu se amelioreaza între timp, cel mai bine este să consultati medicul.
Tratamente pentru candidoză ce amelioreaza simptomele și previn recurența
Vreți să evitați recurența candidozei? Vreți să scăpați de candidoză fără să aveți de-a face cu efectele adverse? Sau vreți comoditatea de a folosi un singur produs care să vă ajute să tratați candidoza și să va amelioreze simptomele? Multi-Gyn FloraPlus este o opțiune eficientă și naturala pentru femeile ce caută tratament împotriva candidozei.
Mulțumită unei combinații brevetate bioactive a complexului 2QR și prebiotice, Multi-Gyn FloraPlus e capabil să trateze candidoza fără să folosească substanțe chimice sau substanțe toxice. Și spre deosebire de alte tratamente de bază, asigură și ameliorarea imediată față de iritații, mâncărimi, mirosuri neplăcute și scurgeri.
Multi-Gyn FloraPlus sprijină echilibrul vaginului.
- Optimizează valoarea naturală a pH-ului din vagin
- Sprijină lactobacili
- Reduce dezvoltarea Candida albicans
Dar ceea ce îl face pe Multi-Gyn FloraPlus aparte este faptul că ajută la prevenirea recurenței candidozei, fără să atragă o listă de efecte secundare neplăcute. În plus, Multi-Gyn FloraPlus asigură ameliorarea rapidă a simptomelor candidozei.