Skip to content

Sunt aburirea și dușul benefici pentru vagin?

Aburirea vaginală, cunoscuți, de asemenea, drept aburirea yoni, reprezintă o practică curativă veche, prin care o femeie face genoflexiuni sau se așează deasupra unei ape aburinde, care conține ierburi, precum pelinul comun și cel amar, rozmarinul și busuiocul. Aburirea este un ritual purificator și energizant, care ar trebui să ajute la echilibrarea hormonilor feminini. Există opinii mixte ale medicilor privind valoarea curățării manuale a vaginului cu ajutorul dușului sau prin utilizarea altor tehnici, precum aburirea. Cauza este aceea că vaginul se poate curăța singur foarte eficient, iar orice regim agresiv de curățare, indiferent de metodă, poate mai mult dăuna, decât ajuta. Site-ul web pentru femei al lui Gwyneth Paltrow, foarte citit, oferă comentarii foarte pozitive privind beneficiile aburirii vaginului, dar noi nu suntem convinși. Iată de ce:

Aburirea vaginală își merită riscul?

Noi nu credem.

Aburirea este foarte, foarte fierbinte, deseori deasupra punctului de fierbere! Riscul arderei vulvelor și a țesutului vaginal este foarte înalt. Aceasta poate fi extrem de dureros și de neconfortabil și poate duce la alte probleme, precum infecția prin locul arsurii. La fel ca și dauna potențială a vulvelor, restul perineului, inclusiv anusul și uretra, poate fi afectat de niște aburi greșit direcționați. Aceasta ar fi dureros și ar putea duce la probleme mai complicate.

Curățarea vaginului cu aburi poate fi uscată, iar aceasta va perturba echilibrul natural al bacteriilor vaginale care trăiesc acolo. Uscarea vaginală este neconfortabilă, iar dezechilibrul florei vaginale poate duce la probleme microbiene, precum inflamația, mâncărimea și iritația și la probleme legate de vaginoza bacterială și candidoză.

Plângerile privind echilibrarea hormonilor par puțin probabile. Hormonii nu sunt produși în vagin sau uter și este puțin probabil că aburii vor ajunge în ovare pentru a afecta hormonii, care sunt produși acolo.

Eficacitatea aburilor în calitate de „purificatori ai uterului” este, de asemenea, foarte îndoielnică. Este puțin probabil ca aburii, care pătrund în vagin, să intre și în uter, iar orice floră uterină din el nu trebuie atinsă și curățată, cu siguranță.

Este dușul o opțiune mai bună?

Femeile, care utilizează un atașament de duș manual pentru a-și spăla vulvele, fac să pătrundă apa și în interior, dându-și seama sau nu. Spălarea sub duș nu este necesară, deoarece vaginul se curăță singur foarte eficient. Totuși, există anumite momente specifice, în care poate fi util pentru unele femei un duș vaginal special conceput.

Nu vă sfătuim să utilizați un duș vaginal în fiecare zi. Ați putea dori să utilizați un duș delicat, natural după ciclu sau după actul sexual. Nu există necesitatea de a utiliza un duș vaginal mai frecvent.

Aveți grijă să alegeți un fluid de duș natural, delicat și un design ergonomic, ușor de utilizat, precum Dușul Vaginal Multi-Gyn. Aveți mereu grijă când introduceți orice obiect în vagin și asigurați-vă că vă simțiți relaxat și confortabil înainte de a încerca aceasta.