Skip to content

Infectiile vaginale si antibioticele

Infectiile vaginale pot fi cauzate de multi factori. Cea mai intalnita cauza a infectiilor este folosirea antibioticelor. Citeste mai multe despre cum pot antibioticele perturba echilibrul vaginal si cum sa previi disconforturile vaginale ca un efect secundar al tratamentului cu antibiotic.

Cum functioneaza antibioticele

Antibioticele sunt grupe de medicamente ce functioneaza fie sa omoarand bacteria, fie oprind dezvoltarea ei. Asadar, se folosesc pentru a opri infectia si a ajuta corpul nostru sa lupte impotriva bolii. Acest tip de medicamentatie este foarte folosit pentru orice, incepand de la gat inflamat, pana la infectii ale organelor. Desi antibioticele sunt foarte eficiente si sigure, nu sunt selective – insemnand ca nu doar omoara bacteria atacandu-ne corpul, dar si reduce numarul de bacterii bune care traiesc in mod normal in corpul nostru. Aceste bacterii bune nu cauzeaza probleme si sunt de obicei benefice pentru corpul nostru. Aceste bacterii bune nu cauzeaza probleme si, de obicei, sunt benefice pentru santatea noastra. Distrugerea acestor bacterii este, prin urmare, un efect secundar usor de recunoscut al tratamentului cu antibiotic.

Infectiile vaginale dupa antibiotice

Reducand numarul de bacterii bune, se lasa loc bacteriilor rele si infectia se poate dezvolta. De aceea este intalnit la femei sa se confrunte cu vaginoze bacteriene sau infectie vaginala imediat dupa sau chiar in timpul tratamentului cu antibiotice. Se intampla des ca femeile sa foloseasca antibiotic pentru a trata o infectie vaginala existenta, dar dupa ce infectia initiala este tratata, apare o situatie secundara. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca flora vaginala este afectata in timpul tratamentului cu antibiotic, rezultand cresterea riscului al unui episod recurent al vaginozei bacteriene sau candidoza ce ar putea necesita tratament suplimentar.

Pentru a te proteja impotriva vaginozei bacteriene, foloseste un produs ce contine prebiotice. Prebioticele stimuleaza cresterea bacteriilor bune, ajutand flora vaginala sa se recupereze. In acest fel, prebioticele pot ajuta la prevenirea infectiilor vaginale cauzate de antibiotic sau alti factori si grabesc recuperarea dupa ce simptomele deja au aparut.

„Reducand numarul de bacterii bune, lasa loc bacteriilor rele si infectia creste. Din acest motiv se intampla des sa se confrunte cu vaginoze bacteriene sau candidoza imediat dupa sau in timpul tratamentului cu antibiotic.”