Skip to content

Mirosul vaginal:
ce cauzeaza mirosul puternic?

Fiecare femeie are mirosul pielii diferit. Acest lucru se aplica si in cazul vaginului. Este absolut normal de a avea un miros al vaginului. Insa, daca acest miros devine neplacut, acest lucru poate indica o infectie vaginala. Dar cum iti dai seama ca mirosul vaginului tau este anormal?

Sa incepem cu ce este considerat a fi normal.

Mirosul vaginal normal

Fiecare femeie este unica, la fel si mirosul vaginal. Cu toate acestea, majoritatea femeilor vor remarca un miros usor acid.

Cand nivelul hormonal se schimba, mirosul vaginal poate, de asemenea sa se schimbe. Mirosul are tendinta de a fi mai puternic in timpul ovulatiei decat in celelalte zile. Multe femei remarca, de asemenea, miros intepator dupa actul sexual. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca sperma ridica nivelul pH-ului din vagin.

Mirosul obisnuit al vaginului nu este un lucru de care sa iti fie rusine, dar te poate face sa te simti inconfortabil. Te poti simti putin nesigura, intrebandu-te daca si alte persoane remarca acest miros. (Daca stai sa te gandesti, ai remarcat vreodata mirosul unei alte femei?)

Daca mirosul incepe sa fie intepator, acest lucru ar putea indica o vaginoza bacteriana.

„Una din cele mai intalnite cauze ale mirosului vaginal este vaginoza bacteriana, cunoscuta si sub numele de BV. Un miros intepator. “de peste” este unul din principalele simptome ale infectiei vaginale.”

Poate indica un miros neplacut al vaginului o infectie?

Una din cele mai frecvente cauze ale mirosului vaginal sunt vaginozele bacteriene, cunoscute ca BV. Mirosul intepator,asemanator celui de peste, este unul din simptomele infectiei vaginale, ce este cauzata de cresterea bacteriilor nesanatoase/nedorite in vagin. Un alt simptom al vaginozei bacteriene este scurgerea apoasa, de culoare gri.

De obicei, infectia este inofensiva, iar simptomele vor disparea, desi acest lucru poate dura un timp. Tratamentul pentru BV este, de obicei, unul cu antibiotic, prescris de medic. Acesta este un tratament eficient, insa poate cauza unele efecte secundare, precum greata si voma, dar si rezistenta la antibiotic.

Ca o alternativa, sunt produse de ingrijire personala pentru vaginoza bacteriana, ce le poti cumpara fara prescriptie medicala. A alege produse din ingrediente naturale este o solutie de a tratata infectia si, de asemenea, de a reface flora vaginala.

Sunt multe alte cauze serioase ale mirosului neplacut al vaginului. In cazul in care remarci un miros ciudat, in afara de cel “de peste” caracteristic BV, esti sfatuit sa consulti medicul.