Skip to content

Vaginoza bacteriana si sarcina

Sarcina este o perioada de schimbari si asteptari. Functiile corpului nostru se concentreaza sa ingrijeasca noua viata dinauntrul nostru si ne pregatesc pentru nastere, alaptare si ingrijirea copilului. Chiar daca poate fi placut, nu este o perioada fara griji. Schimbarile rapide, incluzand schimbarile in nivelul de hormoni, pot duce la disconfort si dureri. De asemenea cauzandu-ne probleme, diferite boli si infectii pot avea un impact asupra sarcinii, dezvoltarii copilului sau asupra nasterii. De exemplu, vaginoza bacteriana in timpul sarcinii este legata de consecinte serioase si trebuie tratata imediat ce a fost diagnosticata.

Ce este vaginoza bacteriana?

Vaginoza bacteriana este una din cele mai comune tipuri de disconfort vaginal. Este cauzata de subminarea balansului microbian al vaginului, si poate avea simptome de la mici pana la severe cum ar fi scurgeri apoase de culoare alba sau gri, miros neplacut de peste , iritatii si durere in zona vaginului. Desi aceste simptome sunt neplacute, ele nu pun viata in pericol, si in cele mai multe cazuri pot fi tratate usor cu antibiotice sau produse natural care refac balansul florei vaginale. Totusi, vaginoza bacteriana, poate avea consecinte mai severe in timpul sarcinii, incluzand riscul de nastere prematura. Din acest motiv, femeile insarcinate trebuie sa consulte imediat un specialist daca suspecteaza ca au Vaginoza Bacteriana.

„Vaginoza bacteriana in timpul sarcinii este legata de consecinte mai serioase , si astfel trebuie tratata imediat ce a fost diagnosticata.”

Cum sa tratezi Vaginoza Bacteriana in timpul sarcinii?

Folosirea medicamentatiei in timpul sarcinii este foarte stricta si ar trebui facuta dupa discutie cu medicul tau sau cu moasa. Uneori, medicamentele nu vor fi folosite pentru ca pot fi daunatoare copilului, de cele mai multe ori fiind evitate din simplul motiv ca nu sunt destule dovezi ca nu exista riscuri.

Vaginoza bacteriana poate fi tratata cu antibiotice, cum ar fi metronidazol, care este evitat in timpul sarcinii. Alternativa este folosirea produselor naturale, care restaureaza pH-ul vaginului, si incurajeaza bacteriile bune sa refaca balansul florei din mediul vaginal. Cateva din aceste produse pot fi folosite in timpul sarcinii, dar pentru ca fiecare femeie si fiecare sarcina este diferita, orice tratament ar trebui discutat cu medicul sau cu moasa.