Skip to content

Blugii skinny cauzează infecții vaginale?

Ei sunt obiectul de modă preferat al unei mulțimi de femei, fiind populari la reprezentantele tuturor vârstelor. Ei se potrivesc perfect și arată bine – atunci de ce nu ați purta blugii skinny în fiecare zi? O credeți sau nu, blugii skinny pot cauza disconforturi vaginale și încuraja proliferarea bacterială. Citiți mai departe pentru a afla de ce.

Oferiți-le blugilor skinny o pauză

Nu este o idee bună să purtații blugii skinny în fiecare zi. Îmbrăcămintea strâmtă sau sintetică, precum blugii skinny, limitează fluxul și circulația aerului în zona inghinală și a vulvelor, blocând căldura și umezeala în vagin. Ei cauzează, de asemenea, presiune, fricțiune și încălzire în zona intimă. Această combinație de efecte creează mediul perfect pentru disconforturile vaginale și problemele microbiene.

Evitați arsurile cauzate de fricțiune!

Cea mai posibilă cauză a disconfortului vaginal provocat de purtarea blugilor skinny sau a lenjeriei strâmte sau sintetice, este iritația de la frecarea țesăturii, strâns de vulve. Înroșirea, inflamarea, înțeparea și mâncărimea reprezintă iritațiile frecvente legate de fricțiune. Aceste iritații pot fi foarte neconfortabile. Nu purtați îmbrăcăminte strâmtă în fiecare zi și evitați țesăturile sintetice care nu respiră și nu-i permit aerului să circule.

Faceți alegeri înțelepte în privința lenjeriei

Din cauza vestimentației strâmte, femeile aleg deseori să poarte lenjerie sintetică sau bikini sub blugii lor skinny. Bumbacul sau altă țesătură naturală, respirabilă este cea mai bună alegere zilnică pentru lenjerie, deoarece este mai puțin probabilă de a bloca căldura și umezeala. Bikinii pot cauza fricțiune pe vulve și crea mâncărime, iritație și o senzație de arsură în zona intimă. Pe lângă aceasta, riscul transferului de bacterii din anus în vagin poate spori, deoarece bikinii apasă în ambele zone și este posibil să se miște sub îmbrăcămintea exterioară strâmtă, precum blugii skinny.

„Mediile calduroase si umede fara suficienta aerisire creeaza locul perfect pentru bacteriile rele si candida, si acest lucru creste riscul de infectie.”

Doar permiteți-i vaginului să respire…

Blugii skinny închid zona intimă. Este important să permiteți circulația aerului în zona inghinală și a vulvelor. Zona intimă trebuie să poată „respira” pentru a evita blocarea căldurii și a umezelii în vagin. Candidoza și bacteriile se dezvoltă în medii calde și umede, de aceea nu le acordați oportunitatea! Purtați fibre naturale, iar dacă ați purtat îmbrăcăminte strâmtă sau blugi skinny toată ziua – doar dezbrăcați-i de îndată ce ajungeți acasă și îmbrăcați ceva liber, respirabil în schimb. Nu purtați îmbrăcăminte strâmtă, precum blugii skinny în fiecare zi.

Respectați echilibrul natural al bacteriilor

Echilibrul delicat al florei vaginale este important pentru o bună sănătate vaginală. PH-ul natural al vaginului este ușor acid și aceasta contribuie la stoparea înmulțirii bacteriilor dăunătoare. Atunci când echilibrul florei vaginale este deranjat, bacteriile dăunătoare prezente în vagin proliferează și cauzează diverse probleme vaginale, precum mâncărimea, mirosul neplăcut și eliminările anormale. Aceasta poate duce la candidoză sau la vaginoza bacterială. Purtarea lenjeriei din fibră sintetică și a pantalonilor strâmți restrânge circulația aerului și poate cauza fricțiune și încălzire în zona vulvelor. Acest mediu poate contribui la înmulțirea bacteriilor dăunătoare. Deci, pe când blugii skinny și lenjeria strâmtă pot să nu cauzeze în mod direct probleme microbiene vaginale, ele pot totodată contribui la orice probleme existente și crea alte disconforturi dureroase, care pot evolua, nefiind tratate. Fiți vigilente în privința sănătății vaginale, alegeți lenjerie naturală din bumbac, permiteți circulația aerului și utilizați remedii delicate, care nu conțin săpun.

Purtarea blugilor skinny din când în când nu va provoca nicio daună. Iar niște blugi skinny confecționați din bumbac sunt mai indicați decât cei fabricați din țesături sintetice. Asigurați-vă că purtați lenjerie din bumbac și nu îmbrăcați blugi skinny sau alți pantaloni strâmți în fiecare zi. Dacă observați probleme vaginale după îmbrăcarea blugilor skinny, ActiGel-ul Multi-Gyn poate oferi o ușurare imediată și ajuta la restabilirea echilibrului delicat al florei vaginale.